PEMBUATAN BASIS DATA KEWILAYAHAN SEBAGIAN KEC. MALINAU UTARA DAN KEC. MALINAU KOTA KABUPATEN MALINAU-KALIMANTAN TIMUR DENGAN INTEGRASI SISTEM INFORMASI GEOGRAFI DAN CITRA SATELIT IKONOS

| Januari 17, 2011 | 0 Comments

Agus Suryantoro

Jurusan Geografi FMIPA – UM

ABSTRACT

Integration of Image of Satellite ikonos 2 with the Geographic Information System (GIS) can be compiled to database of region data namely, Map of Administration Boundary,  road Network, River Network, Landuse, and vegetation reportage better.  Landuse to be classified 13 classes: Settlement, wet rice, religious service place, white colars, plantation, land developed/builded or town nucleus, empty land, arable land, forest, wood repository, water flow, dock and tennis court. Vegetation land earn to be classified become 6 class: low closeness forest, reasonable closeness forest, high closeness forest, underwood with the low tree, and non vegetasi land. Wide landuse in the form of forest (88,22%), empty land (7,54%), and dock (0,09%). Wide closeness vegetation is reasonable forest (66,3%), forest of high closeness and non vegetation land for the width of about (14%). Low wide closeness vegetation which low closeness forest (0,85%).

Keywords: Geographic Information System, Landuse, vegetation land earn

Category: Karya Ilmiah, Karya Ilmiah Dosen